Hva er mushroom shoyu og hva brukes det til?

Hva er mushroom shoyu og hva brukes det til?

Shoyu er en type japansk soyasaus, men vår shoyu er helt fri for soyabønner! Produksjonsmetoden er lik, men i denne mushroom shoyuen brukes det perlebygg i stedet for soyabønner. Vi kaller det en slags “soyasaus” fordi “byggsaus” ikke er et særlig innarbeidet ord her i landet. 


Det er ikke en soppsoya (ekstrakt)

Det er ikke en soyasaus (men brukes tilsvarende)


Hvordan lages det? 

Mushroom shoyuen produseres av b. culture på Greenhouse i Oslo, samme sted som vi hadde våre første år som bedrift. Fermenteringsansvarlig Will Mouffat forklarer prosessen som følgende: 


  • Rehydrere polerte byggkorn ved hjelp av steam
  • Tilsette koji-sporer (hvitmugg) og la dem kolonisere kornet i tre døgn
  • Male opp kornet, tilsette sopp, salt og vann
  • La stå i 3-4 uker
  • Sile væsken
  • Pasteurisere væsken
  • Flasking

 

Kun fire ingredienser. Bygg, sopp, salt og vann. Ingen GMO, ingen soya eller e-stoffer. Bygg fra Holli Mølle, havsalt fra Havsnø og sopp fra oss



Hvordan brukes det? 


Det brukes på samme måte som vanlig soyasaus. Som smakstilsetning i sauser, supper og dressinger. Hvis lager en soppsuppe hvor man ønsker mye soppsmak, kan man med fordel bruke noen ekstra spiseskjeer med shoyu.

 

Vi har for tiden et tilbud på 3 for prisen av 2 som, gjelder både for 100 ml og 250 ml. Obs, man må legge til 3 stk i handlekurven for å få tilbudet.

Tilbake til bloggen